Kärleken ska åldras men inte försvinna.

Min farbror och faster, Jalle och Elsa. Två mycket härliga människor i 70-80 års åldern. Men ändå så fulla av livsgnista å det mest fantastiska av allt. De är helt tokigt förälskade efter sisådär 50 år tillsammans. Hur kan det komma sig? Man blir glad av att bara höra dom och se dom tillsammans.

Hur ofta är det så i dagens samhälle? Att man vårdar sitt förhållande och håller sig till varandra hela livet? Nuförtiden så byter man partner likt man byter jobb. Sådär man lessnar efter drygt 5-10år. De flesta. I dagens samhälle är det vanligare att man gifter sig ett par gånger om än att man ingår i ett äktenskap som håller livet ut. Det stora felet i grund och botten är inställning och känslor och att man tar varandra för givet. Man börjar uppskatta de saker som man blundade för i början. Som av ren nyförälskelse gjorde en totalt blind. Men tänk, ändå. Det är ju oftast bagateller som oftast går lösa på nått vis. Huvudsaken i ett förhållande är ju självklart att man trivs tillsammans. Att man har kul. Att man kan vara bästa kompisar samtidigt som man är själsfrändar på andra vis. Skratta, leva å le. Skratta åt olikheterna man har. Bygg om de olikheter som är så olika att det får en må dåligt. Å självklart lita på varandra och vara trogna. Inte döda varandras liv bara för att man har ett förhållande.

Fortsätta brinna för sina intressen. Förhoppningsvis så har man några tillsammans. Men inte döda sin partners intressen bara för att man själv inte är det minsta intresserad av dem. Kompromissa. Kom igen? Det gäller å ge å ta å ha kvar sitt liv även om man är tillsammans med någon.

Jag tror, att en dag så möter alla kärleken. Alltså, den där enda. Den där som hjärtat kommer stanna till för. Som man kommer älska över allt annat. Som man kommer hålla fast vid tills den dag man får för sig att somna in. Så när ja ligger där gammal å grå så tycker han att man fortfarande är det allra vackraste på hela jorden. Det finaste allra underbaraste å bästa.

Hellre va lite kräsna i början. Skynda inte in i nått för tidigt så det tar slut om några år. Sök sök sök så en da så hittar man den. Den som känns helt rätt. Den perfekta å den kärleken åldras med och aldrig försvinner. För jag tror att det finns en sån person till alla. Gäller bara ha tålamod för vissa.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback