Djupt inne i djungeln..

Igar var ett riktigt aventyr. Lite omedvetet avntyr.
Vi akte med lokalbussen hit till Bwindi National Park dar vi ska vandra till gorillorna pa torsdag.

Tyckte det va lite markligt att det skulle ta ca 12h transportera sig de 30mil som det ar fran Kampala till Bwindi. Men nu forstar jag varfor.

Borjade resan ratt bra och nastan alltfor bra. Jag och Calle fick dela pa en tre saters plats och hade gott om utrymme.. men, efter nagon timme borjade det regna. Det ragnade in i bussen en hel massa. Calle blev dyngsur da han drog nitlotten och satt vid fonstret. Regnade aven in fran taket och doppade har och var. Golvet var dygnsurt sa fick sitta med vasken i knat hela resan. Bussen fylls pa med mer folk eftersom resan gar. Slutade med att det blev proppfullt. Manniskor sitter i knana pa varandra. Pa mittgolvet sitter det fullt med manniskor..

Babisar som skriker. Som kissar pa sig. Som bajsar ner sig. Svettlukt. Ja alla de lukter som man kan komma tanka sig luktar det.

Vi satt ganska langt bak i bussen och att komma och tanka pa att ga ut och kissa var inte att tanka pa. Sa at bara en energibar och kissade inte pa hela resan. Men det va ju ett aventyr i sig det :)!

Satt en liten unge och petade i mitt har lite da och da. Inte varje dag de ser eller kanner pa vita manniskor.
Bussen slingrade sig fram efter smala och branta bergsvagar. Va ratt radd ibland att den skulle tippa utfor ett stup eller natt. Men, de verkar ha ratt bra koll pa vad det gor. Det har kort dar ett antal ganger forr.

Magiskt landskap fardades vi i. Djupa regnskogar och vi korde forbi ett 20 tal byar pa vagen hit. Barn som springer omkring och blir lika glada varje gang man vinkar tillbaka till dem. De verkar ha ett sant harligt liv aven om de lever under sanna enkla forhallanden.

De verkar anda ha det ratt bra har i Uganda. Eftersom de har bra odlingsmarker sa gar det bra. De svalter inte :)!
Det ar inte mycket turister har. Jag och Calle ar de yngsta jag stott pa och eftersom de ar sa fa personer som far se gorillorna pa en dag sa blir de inte sa mycket heller. Det ar bra :)!

Traffade pa en mycket trevlig fotograf som jobbat i Borneo med Chimpanserna dar. Han var har och jobbade med Gorillorna nu. Hade skrivit en massa bocker oxa som ja ska se till och kopa nar jag kommer hem. Han va snall och visade mig hur jag ska lyckas fanga de basta bilderna pa aporna med min kamera nu. Sa, fa se om jag lyckas pa torsdag nu.

Kanns ofattbart att jag ar har och det ar huuuur fint som helst. De sager att vissa lyckas se Cobra har oxa. Sa har vi tur sa storter vi pa en san oxa som ja kan lyckas fa pa kort.

Ta hand om er dar hemma oxa. Jag har det for bra jag. Kan inte tro det ar sant.

Men saknar en del folk hemma vill ja lova <3

Le och va glad sa ses vi snart :)!














Kommentarer
Postat av: Gittan

Nog är man en del avis på er :) Så kul att få bara vara där. Hoppas du får kanonbilder på gorillorna så vi får skåda sen. Här har kylan bedarrat...plusgrader och sol. Var rädd om dig! Kramen!!

2010-01-12 @ 12:02:38
Postat av: Kia

Vad bra att du har möjlighet att skriva här, så vi får veta hur du har det! =)

Kramen!!

2010-01-12 @ 12:16:39
URL: http://kiasviktresa.blogspot.com/
Postat av: Anonym

De låter som du har de helt underbart!

Fortsätt med det =)

Kram

2010-01-12 @ 17:30:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback