en pingvin

Har alltid haft en dröm om att åka Antarktis... och efter jag beslutat mig för att göra det en dag har jag läst en hel del om djuren som finns där..
Pingvinen är ett väldigt fascinerande djur på många de sätt..
Skulle lätt vilja vara en pingvin i mitt nästa liv :)!

Pingvinen är riktiga specialister på att simma och dyka - hur bra skulle inte det vara att få vara i vatten och dyka å simma hela dagarna? en kul sak är att dom använder bakfötterna och svansen som rodder.

Dom har väldigt korta vingar så dom kan inte flyga- vilket heller inte är nödvändigt.

Deras hud är täckt med tre lager korta och tjocka fjädrar och under fjädrarna har de ett ca 3cm tjockt fettlager- detta för att dom ska klara sig från att frysa i det iskalla vattnet. Å hur bra är inte det. Dom behöver aldrig frysa.

Färgen på pingvinen är alltid svart och det är kamouflage under vattnet.



Pingvinen binder sig bara till en partner under hela sitt liv-

hur romantiskt är inte det? Tänk om vi människor kunde vara lite mer så. Vissa okej. Men de flesta klarar inte av hålla fast vid en partner hela livet. Eller dom flesta. Ifall det vore så så skulle jag leva mitt liv med min första kärlek, som va på dagis redan. Hur skulle det blivit om vi hade blivit ett par redan då och sen byggt ett liv ihop? Ja, vem vet vi kanske had levt lyckliga i resten av våra liv.. 
 
Går väl då att lägga till att Pingvinen bara lever i 15-20år.

i oouw..
igår va he julafton å ja fick faktikst ett antal paket. Fick de ja önskade mig så ja är som goode nöjd om vi säg så. Å tryckte i mig lite för mycke mat oxå.. men d är ju bara jul en gång om åre. Så man måst ju pass på å äta :)!
Kvällen avslutades me glöggdrickning å film hos Sebbe! Treeevlit.

Nu väntar att jag ska ta å hoppa in i bilen å kööra ner till Arvidsjaur där glada vänner väntar å en trevlig kväll med folk som känner mig allra bäst! Kan he bli mycke bättre? Ja tro int d!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback